28 Ekim 2010 Perşembe

Tüyap 29. İstanbul Kitap Fuarı


Bir Dolap Kitap bu seneki kitap fuarında kolaylık olsun diye, çocuk kitaplarını yayınevlerinin alfabetik dizilişine göre sıralayıp bir e-katalog hazırlamış. Tam da ben bu sene Derin'e bir sürü kitap alacağım diye gitmek isterken bu e-katalog harika oldu. Her yayınevinin çocuk kitaplarını da kendi içinde yaş sıralamasına göre dizmişler. Bu da çok kolaylık olmuş. Ayrıca kitapların içeriğiyle ilgili etiketler de var.
Ayrıca küçük bir not: Anadolu Hayat Emeklilik müşterilerine İş Kültür Yayınları %40 indirimliymiş. Bilginize...

25 Ekim 2010 Pazartesi

Nişan Kurabiyeleri




Önümüzdeki pazar kuzenim nişanlanıyor. Teyzemin oğlu. Nişan "Maria'nın Bahçesi"nde. Biz de teyzemle dün nişan için kurabiye yapalım dedik. Kurabiyeleri perşembe pişirecek. Dün sadece şeker hamuruyla kurabiye üstlerini yapalım hazır edelim dedik. Bitmiş resimlerini de sonradan ekleyeceğim.
İşte kurabiyeler de nişan sonrası bu yazıya eklendi :)

Bir Düğün...17.10.2010


Eşimin arkadaşı Murat'ın düğünü geçen haftaydı. Her şey çok güzel hazırlanmıştı. Masalarda ortada abajura benzer mumluklar vardı. Bu mumlukların tepesinde ince pleksi üzerine baskı yapmışlar. Bir masada gelin ve damadın sepia resimleri, yan masada gelin ve damadın isimleri ve önemli günlerin tarihleri farklı farklı yazı büyüklük ve karakterleriyle yazılmış. Çok hoştu. Bizim masadaki yazılı olandı. Paylaşmak istedim :)

16 Ekim 2010 Cumartesi

Söz Hediyecikleri


Yıllardan beri ilk defa erkek tarafı olduk. Bizim sülalede torunlar hep kız. Teyzemin iki oğlu var sadece. Geçen hafta, Ankara'daki kuzenimin düğününün ertesi günü 10.10.2010'da, büyük kuzen için kız istemeye gittik. Kız tarafı bu çok şık gümüş el aynacıklarını hazırlatmış. İkinize de bir ömür boyu mutluluklar...

Düğün Hediyecikleri


Bunlara ne diyeceğimi bilemedim. Nikah şekeri desem değil, düğünde dağıtılmış. Ayrıca içinde lavanta var. Şeker yok. 9 Ekim'de Ankara'da kuzenimin düğünü vardı. Biz gidemedik maalesef. Annemler gitti. Teyzem, gelinin annesi, davetliler için bu keseleri işlemiş tek tek... Öyle minik de değiller. Ben çok beğendim. Ellerine sağlık teyzeciğim...Ve Çiğdem, bir ömür boyu mutluluklar dilerim...

Doğum Günü Kurabiyeleri


Derin'den 1 hafta sonra arkadaşlarımızın oğlu Eren'in doğum günüydü.
Annesi onun için kurabiye yaptırmış. Çok sevimli olmuşlar...

Derin 1 Yaşında


Kızım 2 Ekim'de bir yaşını bitirdi :)
Yakınlarımızla Ceviz Ağacı'nda bir kahvaltıyla kutladık bu mutlu günümüzü.
İşte Derin'in pastası...
Nice yıllara kızım, iyi ki varsın :)