31 Mart 2010 Çarşamba

Babet Şeklinde Bebek Patiği

Bizim kızı giydirip süslemek giderek daha eğlenceli olmaya başladı. Etsy'de babet şeklinde tığ işi patikleri görünce, bunların nasıl yapıldığını bulabilir miyim acaba diye bir araştırma yaptım.
İlk patiği türkçe sitelerden buldum. web sitesi aşağıda. Sonra bu patiklerin ingilizcesinin "Mary Jane" olduğunu öğrenip ingilizce araştırma yaptım. Ve el örgüsü tarzında yapılanın birebir açıklamasını buldum. Bu da aşağıda...





Bu patiği türkçeye çevirip anneme ördürmek niyetindeyim. Başarabilirsek, ayrıntısıyla birlikte yayınlarım.


30 Mart 2010 Salı

Tığ İşi Güllü Kolyem


Bu kolyemi dün Zeynep hediye etti. Ne güzel yapmış değil mi? Ellerine sağlık canım :)

Bu Da Asker Şekeri :)))



Merhabalar,
Teyzemin oğlu ani bir karar alarak haftaya askere gidiyor...
Geçtiğimiz cumartesi akşamı onun veda yemeğine gittik. Orada kız arkadaşı bu şekerleri dağıttı. Teyzem yapmış bunları. Bize de hoş bir anı oldu. Her şeyin şekerini yaptık, bu da asker şekeri:)

16 Mart 2010 Salı

Yazlık Merserize Bebek Hırkası




Annem yine boş durmuyor ve Derin'e yazlık hırka ve yelekler örüyor. Teyzem bu merserize ipi Kadıköy'den almış. Çok güzel düştü. Reklam da yapacağım:) Markası Yarn Art

Bebek El Öptürme Ziyareti


Bebeğin doğumunda ziyarete gelenlere, bebek biraz büyüdükten sonra el öptürmeye götürülüyor ya, bizim de el öptürme ziyaretlerimiz bitmek üzere. Gerçi bizim kız bugün tam 5.5 aylık oldu :) Geçende bir arkadaşıma gittiğimizde Derin'e yumurta ve şekerini böyle hazırlamış. Çok hoşuma gitti. Uzun süre buzdolabında böyle sakladım, kıyamadım. Sonunda fotoğrafını çekeyim de bloga koyayım dedim :)

2 Mart 2010 Salı

Diş Buğdayı



Minik kızımın ilk iki dişi çıkınca, biz de vakit geçirmeden diş buğdayını yapalım dedik. Önce pek süslemeyelim , bir iki balon yeter dedik. Sonra dayanamayıp internette araştırma yaptık. Hem de üç gün kala :) Çoğunlukla diş şeklinde kurabiye yapılmış, ve diş buğdayı süslü bardaklara konmuş. Biz de zaman darlığından elimizdekilerle bunlardan yapmaya çalıştık. Diş şeklinde kurabiye kalıbını sipariş etmeye geç kaldığım için, eşime yaptırdım :) Geçtiğimiz pazar bayağı curcunalı bir diş buğdayı geçirdik.