22 Mart 2013 Cuma

Ev Yoğurdu Tutmazsa...

Derin'e düzenli olarak her hafta 1 litrelik günlük sütten yoğurt yapardım da, birkaç haftadır 3 litrelik çiğ sütten kendimize de , yani hepimize yoğurt yapmaya başladım. 1 hafta ya da 10 gün kadar yetiyor bize. Taze de kalıyor..
Tam ne güzel, alıştım artık makinesiz yapmaya derken, dün yaptığım yoğurdun süt olarak kaldığını gördüm. Nasıl üzüldüm... Bütün gün işyerinde, ne yapacağım diye düşünüp internette araştırma yaptım. Sonunda burada tutmayan yoğurdu nasıl yaparım da tutturabilirim'i buldum :))
Akşam eve gidip hemen buzdolabına kaldırmış olduğum tutmayan yoğurdumu ısınmış fırına koydum. 75 derecede 1 saat çalıştırdım veee ta ta ta taaaaam :)))
Tam da yukardaki blogda yazdığı gibi, taş gibi olmuştu yoğurdum. Çok çok mutlu oldum. Akşamki mutluluğumu anlatamam :))
Olur da, birilerinin de yoğurdu tutmazsa, belki google'layıp beni bulur diye buraya da not edeyim dedim :)))
Doğal Anneyim'e çok teşekkürler :)

Bu arada benim yoğurt yaptığım kabım, bu hiç kullanmadığım stoneware denilen fırın kabım :))



197 yorum:

  1. teşekkürler ben buldum :)

    YanıtlaSil
  2. Meraba didem hanim Benm de yogurdum tutmamisti dediginizi yaptim yine tutmadi Ben de umudu kestim ocagin ustune koydum oylece Kapagini esim kapamis Aksam dedim ki dokeyim artk Bi de ne goreyim TUTMUS :)) sanirim firin ayari biraz dusuk kalmis ama yine de ise yaramis Cooook tesekkurler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük gozeye kısık atesemi koydunuz nekadar süre ocakta kaldı

      Sil
    2. Küçük gozeye kısık atesemi koydunuz nekadar süre ocakta kaldı

      Sil
    3. Küçük gozeye kısık atesemi koydunuz nekadar süre ocakta kaldı

      Sil
  3. İşe yaramasına çok sevindim :) Afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Başka bir kaba alıp pişirsem bozulur mu Didem hanım

    YanıtlaSil
  5. İnci Hanım, bu şekilde denemedim daha önce, ama bana bozulmaz gibi geliyor :) ben bir de buzdolabına kaldırdım, sonra fırına koydum :)) o şekilde bile oldu.

    YanıtlaSil
  6. Ben de denedim sonuç mükemmeldi çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  7. Ben de denedim sonuç mükemmeldi çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  8. Çok sevindim Hatice Hanım:) Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  9. bende dün akşam mayalamıştım üzerini örtmeyi unuttum sabah nasıl üzüldüm internette ne yapabilirim diye baktım iyi ki yazmışsınız :) bende şimdi yapacağım umarım tutar..çok teşukkürler bunu paylaştığınız için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah başarılı olursunuz. Biraz peynire benziyor tadı ama koca süt heba olmasın :) Yenebiliyor yine.

      Sil
    2. Ben yoğurttan kullandım yine fırına koysam olurmu

      Sil
  10. Ben de buldum :-) bakalım dediğiniz gibi denedim, şu an fırında umarım başarılı olur kurtarırım :-) teşekkürler paylaşım için....

    YanıtlaSil
  11. benimde yoğurdum çok sulu ben hep yapardım güzel olurdu bu defa çok üzüldüm. şimdi fırına koydum inşallah tutar. tutarsa yine yazarım buraya.

    YanıtlaSil
  12. Bende denedim az once bakalım ne olacak:-):-)

    YanıtlaSil
  13. Böyle olmadı 3 kg süt boşa gitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay Allah... bazen tutmayacaksa tutmuyor bu yoğurt galiba...

      Sil
  14. 3 Kg sütüm gittii. Olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüldüm, hay Allah... Demek bazen böyle de tutmuyor.

      Sil
    2. Tutmayan Sut bosa gitmez koyun tencereye kaynatin icine yarim limon sikin kesik kesik onsun sonra suzgecin icine temiz beyaz tulbent setin suyunu suzun tulbenti kapatip ustune agirlik koyun peynir olsun

      Sil
    3. Tutmayan Sut bosa gitmez koyun tencereye kaynatin icine yarim limon sikin kesik kesik onsun sonra suzgecin icine temiz beyaz tulbent setin suyunu suzun tulbenti kapatip ustune agirlik koyun peynir olsun

      Sil
  15. Teşekkürler çok basariliydi iyiki internet var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaramasına çok sevindim :)

      Sil
  16. Denedik ve tutmadıııı. :( Acaba dereceyi yükseltsek işe yararmıydı ? Fırından çıkartıkktansonra gene sarmalamak mı gerekiyodu? Bidaha ısıtsak tutmazsada çökelek yapasak olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki biraz daha uzun sure isitsaniz olur. Ben once buzdolabina kaldırıp aksam isten eve gelinnce firina koydum, oldu. Insallah cope atmadiniz...

      Sil
  17. teşekkürler bu bılgı çok işime yaradı. zübeyde

    YanıtlaSil
  18. Ben normal yoğurt kaplarina yaptim tutmadi kabini degistirsem tencereye koysam isitsam olur mu tutar mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi emin olamadım ama, benmari usulü ısıtsanız?

      Sil
  19. merhaba didem hanım bende 5 lt süt kaynattım mayalama işinde içerisine hazır ayran kattım kremsi bi hal aldı ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, uzman sayilmam ama, firina girebilen bir kaptaysa firinda isitmayi deneyin isterseniz :) Bir de, ayran koymak cok dogru mu emin olamadim. Icinde tuz var, su var. Siz yine maya olarak yogurdu ilik sutle iyice karistirin. Kolay gelsin.

      Sil
  20. Merhaba... Yogurdu mayaladim dun aksam ama tutmadi. Mayanin icine az bir sey su katmistim sert olsun diye. Sabah bakinca cok suluydu - yani tutmadi. Tekrar kaynatimmi? Yoksa sadece firinda sicakmi tutulmasi gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben direkt fırına koymuştum. Kaynatmadım. Şimdi içinde maya da olan bir süt var elinizde. Mayayı kaynatırsak, bozulur hiç yoğurt tutmaz. Belki 46 dereceye kadar ısıtabilirsiniz. Ama fırın daha kolay geliyor bana :)

      Sil
  21. Merhaba ben simdi tutmayan yogurdumu dolaba kaldirdim yarin bu defiginiz işlemi yapabilirim tutma şansı varmıdır :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi bir deneyin derim. Ben de buzdolabina kaldirdiktan sonra firina koymustum. Tutmustu. Uyarayim: az sicaklikta ve kısa süre tutun fırında. Uzun süre kalınca çökeleğe dönüşüyor.

      Sil
  22. Her zaman fırında mayalarım yoğurdu. Ama fırını çalıştırmadan kendi sıcaklığı ile dört saatte mayalanırdı. Bu gece malesef mayalanmamış şimdi koydum fırını açtım 75 derecede bakalım bir saat kalınca bir değişiklik olacakmı? Umarım işe yarar Bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. Her zaman fırında mayalarım yoğurdu. Ama fırını çalıştırmadan kendi sıcaklığı ile dört saatte mayalanırdı. Bu gece malesef mayalanmamış şimdi koydum fırını açtım 75 derecede bakalım bir saat kalınca bir değişiklik olacakmı? Umarım işe yarar Bilgi için teşekkürler

    YanıtlaSil
  24. Teşekkürler bugün benim de başıma geldi veeee.. sonuç mükemmel :))

    YanıtlaSil
  25. bugün benimde başıma ilk kez geldi:( buralarda arraken sizin paylaşımınızı gördüm hemen deneyeceğim.. paket sütten kaynatmıştım ..tutturabiiirim umarım teşekkürlerr..

    YanıtlaSil
  26. Yanıtlar
    1. Vallahi bazen benim yogurdum da oyle oluyor. O şekilde bir kismini tuketiyoruz, bir kismini corba yapiyoruz. Yapacak bir sey yok diye biliyorum.

      Sil
  27. Olmamıs yogurttan corba nasil yapiyorsunuz tarif var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik yayla çorbasını olmamış yoğurttan yapmıştık. İçine 1-2 kaşık da normal yoğurt kattık.

      Sil
  28. You are my hero for today 😊😊😊

    YanıtlaSil
  29. Benim de yogurdum ilk kez tutmadi ama bu krem gibi ve ne süt ne yoğurt tadi olan gıdayi kek ve poğaça yaparak degerlendirmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl olur???

    YanıtlaSil
  30. Size ne kadar teşekkür etsem azdır tavsiyenizi denedim ancak ufak farklarla ısı biraz daha yüksek ve daha uzun süre beklettim ve sonuç olumlu oldu..

    YanıtlaSil
  31. SİZE NE DUA ETTİM ANLATAMAM BENİMDE 1 YILDIR YOĞURT YAPIYOR OLMAMA RAĞMEN BAŞIMA AYNI ŞEY GELDİ. VE GERÇEKTEN DE FIRINLAMAK İŞE YARADI.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..

    YanıtlaSil
  32. Benimde tutmadı denemiştim sonrada bozulur diye korktum aldım geri fırından ama şimdi tekrar koydum çalıştırdım :) tutar inş

    YanıtlaSil
  33. Allah sizden razı olsun.3 lt sütü kurtardim sayenizde cok güzel bir yoğurt oldu . Teşekkürler. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim. Ne demek, Allah sizden de razı olsun. Zaten fikir Doğal Anneyim blogundan, ondan da razı olsun :)

      Sil
  34. tutmayan yoğurdum şimdi fırında bakalım tutacak mı

    YanıtlaSil
  35. 1 SAAT GEÇTİ ama yoğurt hala tutmadı fırında bıraktım

    YanıtlaSil
  36. YOĞURDUM BÜTÜN UĞRAŞLARIMA RAĞMEN TUTMADI ŞİMDİ NE YAPAYIM BEN ONU, DÖKMEK İSTEMİYORUM

    YanıtlaSil
  37. Coooook tesekkur ederim nasil sevindim anlatamam Allah razi olsun dun aksam 4ten beri mayalamaya calistigim 3 kilo sutu kurtardiniz ve haarika bi yogurdum oldu sayenizde :) gunluk sutten ilk kez mayalamaya calistim ve olmamisti, firinda 50 derecede 4 saat tutmustum ona ragmen olmamisti 75-80 derecede 1 saat turbo ayarda ustu acik bisekilde calistirinca oldu gozlerime inanamadim :) benim icin cok faydali bi bilgi oldu bu, cok sagolun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yöntemle yoğurdunuzun tutmasına çok sevindim :)

      Sil
  38. Bende yogurt kabina yaptim tepsiye koyup mu isitsam yoksa tencereye mi bosaltsam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım fırına girebilecek bir kaba dökmeyi deneseniz iyi olacak. Ben hiç başka kaba döküp fırına koymamıştım. Denemedim, açıkçası sonuçtan emin değilim. İnşallah tutar :)

      Sil
    2. firini.isitipdami koycaktik yoksa icine koyduktan sonrami calstrck frni

      Sil
    3. Bence farketmez, iki türlü de olur ama ısıtıp koymak daha iyi olur gibi geliyor.

      Sil
  39. Yogurt faciasi yasayanlardanim.:) firin isitilip kapatilcakmi yoksa 1 saat acikmi durcak:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 saat acik duracak. Firinin duruma gore, 1 saat sonra bir bakarsiniz. Tutmadiysa firinda kalmaya devam etsin.

      Sil
    2. Bu acil cevap icin cook tesekkur ederim:) umarim ise yarar.kizlarim anne yogurdu yer:)

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  40. Didem hanım, bugün yukarıda anlattıklarınızın aynısını yaşadım. İşten geldiğimde ne yapabilirim diye google amcaya sorduğumda sizin yazınızı okudum ve hemen uyguladım. Sonuç mükemmel oldu, sütümü dökmekten kurtulup yoğurda dönüştürmeyi sayenizde başardım. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim, sağ olun :)

    YanıtlaSil
  41. Ben çanakta yaptım ama tutmadı fırına koysam sizin tarif gibi yapsam olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma Hanim, canak dediğiniz firina girebilecek bir kapsa tabii ki olabilir.

      Sil
    2. Evet küçük bir çanak ve fırına koydum tuttu oldu daha öncede zaten sizin bu tarifi borcamda yapmıştım o da oldu eşim sütü pişiriyor diye dalga geçmişti. Ama sonucu o da gördü

      Sil
    3. Çok sevindim Fatma Hanım :) Afiyet olsun...

      Sil
  42. Ben çelik tencerede mayaladim ama tutmadi. Öylece firina koysam kulplari yanmaz degil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, kulplardan çok emin olamadım. yanabilir.

      Sil
  43. Bir de mayalarken sadece ortasindan karıştırdım. Corba gibi her tarafini karistirmadim bi de maya mi az geldi acaba. Biraz da hazır yogurttan katip karistirsam. Sonra firina koysam olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben her seferinde, çorba gibi kısa bir süre her tarafını karıştırıyorum. Mayayı da şu şekilde yapıyorum: Yoğurdu alıp, biraz ılıttığım sütten karıştırıyorum. Yine sulu kıvamda bir maya oluyor. Bunu ılıttığım süte döküp karıştırıyorum.

      Sil
  44. Ben bi sekilde çözüm yolu buldum hem de 5 kilo süttü. Kulplari da alüminyum folyoyla sarmak aklima geldi. Kapak cam oldugu icin onu da kapatmadim iki tencereyi de firina koydum. 1 saatten daha fazla beklettim. Sonra kapattim.Firinin sıcaklığında uzun süre beklettim sarip. Küçük tencere tuttu. Büyügünü de saatlerce beklettim o da oldu. Suyu cok çıktı kenarlarinda ama sonucta tuttu. İlk kez tek başıma mayaladim. Neyseki ziyan olmadi.

    YanıtlaSil
  45. Bazı püf noktaları da öğrenmiş oldum. Teşekkürler. Firin fikri çok iyidi gerçekten :)

    YanıtlaSil
  46. Merhabalar didem hanım benimde yoğurdum sulu oldu . Bebeğime yedirmem gerekli.tencereyi direk fırına koysam kapagını kapatmam gerekli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırında kapağı açık kalmalı. Ama tencerenin kulpları sıcaktan etkilenebilir. Bir üst yorumdaki arkadaş kulpları alüminyum folyoyla kaplamıştı. Bir sorun olmamış. İsterseniz böyle bir deneyin :)

      Sil
  47. MerHaba bende yogurtu firina koydum borcamin kapagini acik mi kalsin kapalimi tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Affedersiniz, yorumunuzu zamanında görmemişim. Kapağı açık olarak fırında tutmuştum ben.

      Sil
  48. Ve firindan cikinca sogutum mu dolaba koyalim yoksa firindan cikinca direk dolaba koyalim mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buzdolabına koymak için biraz ılınması lazım.

      Sil
  49. Dünden beri Yoğurdum bi turlu maya tutmadi 2 kavanoz yaptim küçüğü tutmuş büyüğü tutmamis SIMDi dediğimiz gibi firina koydum inş. Kavanozum patlamaz vr Yoğurdum tutar. Heyecanla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  50. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  51. of be kustardım yoğurdu. teşekkürler. mis gibin oldu hemde kaymaklı :)))) teşekkürler

    YanıtlaSil
  52. Ben de dün gece bir baktım yoğurt sulu sulu kalmış, işe geldim aklım yoğurtta kaldı, bir bakayım belki bir çare bulurum dedim, sizin yazınızı gördüm. Eve gidip deniycem, inşallah tutar :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutar merak etmeyin :) Ben de önce buzdolabına kaldırmıştım, sonra tekrar çıkarıp fırına koymuştum.

      Sil
    2. Aynen öyle oldu, yoğurtlarımı kurtardım sayenizde :) Epeyce tuttum fırında ama tadı gayet güzeldi. Teşekkürler.

      Sil
  53. Merhaba, ben de tutmayan yoğurdum için buraya gelenlerdenim:) 50 derecede çeşik tencere ile üzeri kapalı fırınladım 1 saat, baktım tam olmamış ama olacak gibi, 20 dk da 75 derecede fırınlayıp başkona aldım. Üzeri hafif sulu ama o kadarı hep olur ev yoğurdunda. Özetle, sonuç harikaydı teşekkürler bu yazınız için:)

    YanıtlaSil
  54. Selamlar.kac yıldır yogurt mayalarim hiç tutmadigini bilmem ama bugün benim başıma da geldi ve hemen annemi aradım. Ben marketteki yogurt kaplarina mayalamistim büyük olanlarina annem de derin bi kaba kaynar suyun icine yogurdu koy beklet su soguyuncaya kadar dedi ve sonuc mükemmel. Sonra internete bakayım dedim burdada ayni mantik ama fırına girmeyen kaplar icin de anne bilgisi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Bu da iyi bir yöntemmiş. :)

      Sil
  55. Benimde yoğurdum tutmamıştı. Sizin yöntemi uyguladım ,sonuç çok başarılı oldu Bilginizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim , sevgiyle kalın.....

    YanıtlaSil
  56. Bende bu akşam yoğurt mayaladım ama biraz fazla ılımıştı tutarmıı tutmazmı yarın sabah göreceğim inşallah tutar tutmasa da bu yöntemi deneyeceğim oda olmazsa vay halime kaynanam başımın etini yiyecek 😢

    YanıtlaSil
  57. Suan yapmaktayim insallah olur :)

    YanıtlaSil
  58. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  59. Benimde yogurdum sulu oldu mayalanmadi suan firinda firindan cikarinca kapagini kapatiyim mi yoksa acikmi kalmali simdiden tskr cevabiniz icin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben açık olarak ilitip yine acik olarak buzdolabina koyuyorum.

      Sil
  60. Teşekkür ederim didem Hanım. Yoğurdu kurtardım.buzdolabında kapaksız ne kadar kalmalı acaba.

    YanıtlaSil
  61. Şimdi fırına koydum bakalım noolcak :)

    YanıtlaSil
  62. Şimdi fırına koydum bakalım noolcak :)

    YanıtlaSil
  63. Dün aksam yogurt mayaladim yattim sabah kalktigimda alt kismi yogurt ustu sut olarak kalmisti. Borcama döküp soylediginiz Gibi firina koydum ama gala tutmamis dokmeye kiyamadim hala bekliyo.ne yapabilirim bi fikri olan var mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tutana kadar fırında kalmalı, biraz geç görmüşüm, acaba sonuç ne oldu?

      Sil
  64. Didem hanim benimde tutmamisti yogurdm tarifinizi denedim ve oldu çok teşekkürler😀

    YanıtlaSil
  65. Didem Hanım tskler bende simdi firina koydum kabimda plastik 50 derece getirdim firini bakalim nolcak....

    YanıtlaSil
  66. Didem Hanım tskler bende simdi firina koydum kabimda plastik 50 derece getirdim firini bakalim nolcak....

    YanıtlaSil
  67. şu an benimde başıma geldi :/ umarım dediğiniz işe yarar. bu arada paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  68. Benimde başıma geldi yogurdum sulu oldu defiğiniz gibi fırında 75 derecede üstü açık şekilde bir saat ısıttım sonra dışarda beze sarılı bir saat soğuması için beklettim sonuç yoğurdum tuttu teşekkür ederim bilginiz için

    YanıtlaSil
  69. Benimde başıma geldi yogurdum sulu oldu defiğiniz gibi fırında 75 derecede üstü açık şekilde bir saat ısıttım sonra dışarda beze sarılı bir saat soğuması için beklettim sonuç yoğurdum tuttu teşekkür ederim bilginiz için

    YanıtlaSil
  70. Benimde iki kilo sut olmadi hayret her zaman tas gibi olurdu yoğurdum bu sefer tutmadi galiba fazla sicakti..neyse umarim sizin verdiğiniz yöntem olur
    Haber veririm

    YanıtlaSil
  71. Benim sut de ilk defa tutmadi.celik tencerede mayalamistim.o yuzden firina koyamadim.el yakacak kadar isittim ocakta.simdi sarip sarmaladim.acaba sabaha tutar mi????

    YanıtlaSil
  72. Tuttu yogurt.ama suyu hep uste cikmis.tesekkurler elemeklerimiz...

    YanıtlaSil
  73. Ilk defa denedim ve yogurdum tutmadi. Sabah oylece dolaba kaldirdim ve ne yapayim derken sizin yonteminizi kesfettim. Az sonra firina atacagim tarifteki gibi bakalim kurtarabilecek miyim?..

    YanıtlaSil
  74. Cam kapalı borcamda yoğurdu mayaladım 5-6 saat sonra altı yoğurt tortusu ama üst full su ve süt . fırına 75 derece de koydum . Kapağı açık şekilde 30 dk oldu hala aynı 1 saatten fazla bekletip sonra fırını kapatıp iyice ılınınca dolaba mı almalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İris Hanım. Bence fırında biraz daha kalsın. Bir de her fırının özelliği birbirinden farklı oluyor. Dereceyi artırabilirsiniz belki. Deneme yanılma yöntemiyle sık sık fırını kontrol edin bence. Naçizane önerim :)

      Sil
    2. zaten duramıyorum ki bakıyorum gidip gidip :) 100 e yakın yaptım dereceyi 1 saati geçti su bayağı var yine .. 30 dk da böyle bekleyelim. bu kadar kişi olumlu sonuç almış bir de fırında sabahlasa olur mu yoğurdumuz sonumuz çökelek olacak gibi ama hayırlısı olsun ne diyelim . sonucu yazıcam mutlaka

      Sil
  75. Bu arada 2 yıldır bu konu hakkında oldukça ziyaretiniz oldumuş,bog dediğin böyle yapılır :) Yoğurt tutmasa da olur . Tebrikler. Bu şarkı da mayası tutmayanlara gelsin :D https://www.youtube.com/watch?v=t-C-zv5_gwI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ne kadar mutlu oldum bu sözlerinize şimdi :)

      Sil
  76. Yoğurt tuttu , biraz sulu ama ziyan olmadı . fırınlandığı için mi bilmiyorum kaymağı da var teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet İris Hanım, tam olarak normal mayalanmış yoğurt gibi olmuyor. Üstüne yeşil-sarı suyu çıkıyor tabii. En azından sütü kurtarmış oluyoruz :) Afiyet olsun, Sevgiler...

      Sil
  77. Benimde tutmadı beş kilo süt hala süt denicem bakalım nasıl olucak

    YanıtlaSil
  78. Benimde tutmadı beş kilo süt hala süt denicem bakalım nasıl olucak

    YanıtlaSil
  79. Çok sevindim çok teşekkür ederim süper oldu yoğurdum taş gibi kaymaklı tutmayan sütü fırını yoğurt ayarına ayarladım önceden biraz ısıttım sonra borcama aktarıp bi saat çalıstrdım fırını kapadm hiç oynatmad8m iyice soğudu iki üç saat sonra dolaba koydum üstünü kapamadım yalnız

    YanıtlaSil
  80. Çok sevindim çok teşekkür ederim süper oldu yoğurdum taş gibi kaymaklı tutmayan sütü fırını yoğurt ayarına ayarladım önceden biraz ısıttım sonra borcama aktarıp bi saat çalıstrdım fırını kapadm hiç oynatmad8m iyice soğudu iki üç saat sonra dolaba koydum üstünü kapamadım yalnız

    YanıtlaSil
  81. Iyi pazarlar.
    Dün akşam mayaladigim yogurt tutmadi. Gece sizin bu yazinizi okuyunca, yeniden mayalayip 75 derecede bir saat firinda beklettim. Sonrada tekrar evin sicak bir yerinde sarip 4 saat beklettim.. Ve sonuç tutmayan yogurt tuttu. Teşekkürler paylasinlm icin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun, çok sevindim işe yaramasına.

      Sil
  82. DİDEMCİĞİM GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.SU GİBİ BİR YOĞURT İLK DEFA OLDU DÖKECEKTİM. YORUMLARA BAKMAM İLE KURTULUŞUM BİR OLDU.FIRIN 75 DERECE 1 SAAT TUTTUM HATTA UYUMUŞUM FIRINDA 8 SSAT KALDI ÖYLECE SABAH TAŞ GİBİYDİ ....HARİKASINN

    YanıtlaSil
  83. DİDEMCİĞİM GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.SU GİBİ BİR YOĞURT İLK DEFA OLDU DÖKECEKTİM. YORUMLARA BAKMAM İLE KURTULUŞUM BİR OLDU.FIRIN 75 DERECE 1 SAAT TUTTUM HATTA UYUMUŞUM FIRINDA 8 SSAT KALDI ÖYLECE SABAH TAŞ GİBİYDİ ....HARİKASINN

    YanıtlaSil
  84. Kolay gelsin Didem Hanım benimde yogurdum tutmadi bende fırında bir saat tuttum yine olmadi tekrar içine maya katip firina koydum inşallah tutar tutmazsa nasıl tutturabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra Hanım, kusura bakmayın yeni gördüm yorumunuzu. Fırında tutmaya devam etmek gerekli. Yani 1 saat tutunca olmadıysa, daha uzun süre fırında tutmak gerekli. Ne zaman olursa, o zaman fırından almak gerekli. Son durum nedir?

      Sil
  85. Lütfen yardımcı olurmusunuz eşim gormeden halletmem lazım

    YanıtlaSil
  86. Didem Hanım lütfen yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  87. Bnmde aynı dutum başıma geldi. Fırına şimdi attım bakalım ne olacak inş tutar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bende attim bakalim umarim tutar yoksa makina alicam..

      Sil
    2. Bnm yoğurt tuttu teşekkür ederim paylaşım için işe yardı :)

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  88. Deneyenlerin umarım tutmuştur :)

    YanıtlaSil
  89. Merhaba didem hn paylasımınızi okudum uygulamak istiyorum. 5 kilo yogurdum. Araya gitmek uzere ama cam. Ben1 litrelik kavanozlarda yapiyorum sizce fırında. bir sorun olurmu celige bosaltimmi şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  90. Merhaba didem hn paylasımınızi okudum uygulamak istiyorum. 5 kilo yogurdum. Araya gitmek uzere ama cam. Ben1 litrelik kavanozlarda yapiyorum sizce fırında. bir sorun olurmu celige bosaltimmi şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  91. Merhaba didem hn paylasımınızi okudum uygulamak istiyorum. 5 kilo yogurdum. Araya gitmek uzere ama cam. Ben1 litrelik kavanozlarda yapiyorum sizce fırında. bir sorun olurmu celige bosaltimmi şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  92. Merhabalar tutmayan yogurdum sayesinde bu sayfaya ulastim☺ firini sabah actimki sivi krema gibi bir yogurt tutmamis yani. Ne de özenerek hazirlamistim. Simdi sizin 75derece firin uygulamasini yapacagim ama kac saat durmasi gerekir o derecede ve sonra kapattiktan sonra yine firindami kalacak. Insallah bir cvp alirim simdiden tesekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben 1 saat tutmuştum. Yetmişti. Bence fırına koyun, sonra kontrol edin. Sevgiler

      Sil
  93. Merhaba, hanımlar
    Bende ketle üzerinde isittim. Soğuması ni bekliyorum. Soğuyunca, buzdolabına koyacağım. Sizlerin önerileri de çok iyi firinida deniyecegim.
    Bakalım nasıl olacak. Sizlerle paylasirim.
    Sevgililer

    YanıtlaSil
  94. İlk defa 2 gün önce 1 lt sütten probiyotik Yoğurt yaptım 6 aylık bebeğim için.ilk denemem harika oldu.bu gün büyük bi hevesle 4 lt sütten denedim fakat tutmadı.şimdi sizin tavsiyenizi deniyorum umarım şans benden yana olur

    YanıtlaSil
  95. Merhaba, benim de yoğurt tutmadı ya ne yapacağım yardımcı olur musunuz,?
    Her zamanki gibi mayaladım ama ilk kez tutmayacağı tuttu. Ben de bu yazıyı okuyarak, öneriye istinaden kabı değiştirip, yani çömleğe alığp benmari usulü biraz kısık ateşte tekrar harlandırdım, Kaynatmadım. Ve yine mayalama için alıp beklemeye koyuldum. Saatler sonra baktım ki yine sulu ayran gibi birşey ve içinde pıhtılaşmış kısımlar.
    Sizce nedi bu ürün? Tadı yoğurt ve lor peyniri karışımı birşey ama tüketmem sağlıklı mı bilmiyorum.!! Sizce nedir yani teleme midir olan? Bozuk birşey olmasın yani gıda zehrilenmesi yapar mı bu gibi şeyler? Lütfen yardım!

    YanıtlaSil
  96. Bende ayni dertten muzdalibim arkadaslar sabah bakdim üstü kati kaşiği içine soktum süt gbi hemen bu yaziyi buldum şuan firin da bakalim dediginiz gibi olucakmi insallh olur ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknur Hanım,inşallah yoğurdunuz tutmuştur, sevgiler :)

      Sil
  97. Peki firindan cikardiktan sonra disaridami kalacak yoksa buzdolabinai koyacagim siz naptiniz peki

    YanıtlaSil
  98. Bircan Hanım, fırından çıkarınca dışarda biraz ılınmasını bekleyip sonra buzdolabına koyuyorum :)

    YanıtlaSil
  99. Bnde şu an fırında 1 saat tuttum.hala sulu.. Fırında mi bırakayım sizce ? Ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz ılınınca buzdolabına koyuyorum ben. Fırından çıkınca sulu da olsa, soğukta toparlıyor kendini.

      Sil
  100. Bnde şu an fırında 1 saat tuttum.hala sulu.. Fırında mi bırakayım sizce ? Ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
  101. Ben de kurtardım. Sağolun ��

    YanıtlaSil
  102. Ben de kurtardım. Sağolun ��

    YanıtlaSil
  103. Cam kavanoza firina girerim benim de yogurdum tutmadi:(

    YanıtlaSil
  104. Cam kavanozlaa koyaşam olurmu firina catlarmi

    YanıtlaSil
  105. Didem Hanım lütfen cevap verin çok acil:(

    YanıtlaSil
  106. Didem Hanım lütfen cevap verin çok acil:(

    YanıtlaSil
  107. Cam kavanozlaa koyaşam olurmu firina catlarmi

    YanıtlaSil
  108. Cam kavanoza firina girerim benim de yogurdum tutmadi:(

    YanıtlaSil
  109. Cam kavanoza firina girerim benim de yogurdum tutmadi:(

    YanıtlaSil
  110. Tutmayan Sut bosa gitmez koyun tencereye kaynatin icine yarim limon sıkın kesik kesik olsun sonra suzgecin icine temiz beyaz tulbent setin suyunu suzun tulbenti kapatip ustune agirlik koyun peynir olsun

    YanıtlaSil
  111. Tutmayan Sut bosa gitmez koyun tencereye kaynatin icine yarim limon sıkın kesik kesik olsun sonra suzgecin icine temiz beyaz tulbent setin suyunu suzun tulbenti kapatip ustune agirlik koyun peynir olsun

    YanıtlaSil
  112. Merhaba dediğiniz yöntemi deneyip fırında 1 saat 75 derecede ısıttım. Şimdi ne kadar daha fırında bekletmem lazım ?

    YanıtlaSil
  113. Meraba lar ben de yoğurt mayaladim az önce uzun zamandır yapıyorum çok güzel de oluyordu fakat bu aksam içime bi kurt düştü. Mayasi süte doktukten sonra biraz fazla sıcak olduğunu farkettim. Normal de hep sararim ama bu sefer sıcak olduğu için direk isitmadigim fırının içine kaldırdım. Umarım tutar. Tutmaz ise sizin yönteminizi deneyeceğim

    YanıtlaSil
  114. Size cok tesekkur ederim bende senelerdir yogurt mayaliyorum arada boyle oluyor sizin yonteminizi denedim tuttu yogurdum ama biraz sulu biraz daha bekleteyim firinda

    YanıtlaSil
  115. Size cok tesekkur ederim bende senelerdir yogurt mayaliyorum arada boyle oluyor sizin yonteminizi denedim tuttu yogurdum ama biraz sulu biraz daha bekleteyim firinda

    YanıtlaSil
  116. merhaba ben de yogurdumu cinko kapta mayalamistim buzdolabından alip onceden 75 derecede isittigim fırında firin acik olarak 1 saat beklettim olmadi hala suluydu simdi bir yarim saat daha koymaya karar verdim acik sekilde umarim tutar size sorum su firini kapatinca ilimasi icin bekletirken firin kapagi acik mi olucak kapalimi acil cevap ltfn

    YanıtlaSil
  117. Bende denedimm. Sonuc harika supersiniz. Ayrica soranlar olmus bende cam kavanoz ile mayaliyorum firinada cam kavanoz olarak koydum. Hic sorun olmadi. Iyi gunler.

    YanıtlaSil
  118. Hazır paket sütle yoğurt yapan akıllılar varmış. Uğraşmayıp hazır yoğurt alsanıza. Aynı mantık ikiside pastörize

    YanıtlaSil
  119. Bende bir hevesle evde yoğurt mayalamak istedim ilk 2 denemem başarılı olunca bugün 5 lt'den demedim ama sonuç hüsran. Şimdi dediğinizi yaptım umarım olur.

    YanıtlaSil
  120. Şu an fırın da bekliyorum 🤔☺

    YanıtlaSil
  121. Merhaba arkadaşlar bende bir hevesle yoğurt mayalamak istedim ama sabah uyandığımda yoğurt tam mayalanmamış tam süt gibide değil yani şuan kafayı yemek üzereyim sizce ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  122. Cidden çok mutlu oldum ya teşşekkürler tescillendi onaylandı seviliyonuz ev hanımları 😍😍😍

    YanıtlaSil
  123. Firina attim 1.5 saat oluyor iyice cividi �� biraz daha beklicem bakalim ins ziyan olmaz 5 kilo sut

    YanıtlaSil
  124. Bende firinladim simdi bakalim nasil olcak ilk deneyimimde tutmayan yogurt ��

    YanıtlaSil
  125. Ya aglayacam artık 16 yaşındayım dün köyden süt geldi annem de evde yok o hep evde yoğurt yapıyor kolay gibi geldi bana da dün sütü kaynattım sonra havalar sıcaktır geç ılır diye yattım biraz bi saat sonra kalkarım dedim 6 saat sonra uyanmışım saat ikiden beri yapmadığım şey kalmadı nolur tutsun

    YanıtlaSil
  126. Ya aglayacam artık 16 yaşındayım dün köyden süt geldi annem de evde yok o hep evde yoğurt yapıyor kolay gibi geldi bana da dün sütü kaynattım sonra havalar sıcaktır geç ılır diye yattım biraz bi saat sonra kalkarım dedim 6 saat sonra uyanmışım saat ikiden beri yapmadığım şey kalmadı nolur tutsun

    YanıtlaSil
  127. yoğurt fırında iken fırın çalışsın mi ya yoksa isitiyim fırını kapatiyim da mi koyum yoğur du bilemedim

    YanıtlaSil
  128. ben de gece 12 de mayaladim sabah 7de bir actim ve tutmamis. yine örttüm isten ciktigimda firin yöntemini deneyecegim. umarim gec kalmam

    YanıtlaSil