Tam ne güzel, alıştım artık makinesiz yapmaya derken, dün yaptığım yoğurdun süt olarak kaldığını gördüm. Nasıl üzüldüm... Bütün gün işyerinde, ne yapacağım diye düşünüp internette araştırma yaptım. Sonunda burada tutmayan yoğurdu nasıl yaparım da tutturabilirim'i buldum :))
Akşam eve gidip hemen buzdolabına kaldırmış olduğum tutmayan yoğurdumu ısınmış fırına koydum. 75 derecede 1 saat çalıştırdım veee ta ta ta taaaaam :)))
Tam da yukardaki blogda yazdığı gibi, taş gibi olmuştu yoğurdum. Çok çok mutlu oldum. Akşamki mutluluğumu anlatamam :))
Olur da, birilerinin de yoğurdu tutmazsa, belki google'layıp beni bulur diye buraya da not edeyim dedim :)))
Doğal Anneyim'e çok teşekkürler :)
Bu arada benim yoğurt yaptığım kabım, bu hiç kullanmadığım stoneware denilen fırın kabım :))
teşekkürler ben buldum :)
YanıtlaSilMeraba didem hanim Benm de yogurdum tutmamisti dediginizi yaptim yine tutmadi Ben de umudu kestim ocagin ustune koydum oylece Kapagini esim kapamis Aksam dedim ki dokeyim artk Bi de ne goreyim TUTMUS :)) sanirim firin ayari biraz dusuk kalmis ama yine de ise yaramis Cooook tesekkurler :)
YanıtlaSilKüçük gozeye kısık atesemi koydunuz nekadar süre ocakta kaldı
SilKüçük gozeye kısık atesemi koydunuz nekadar süre ocakta kaldı
SilKüçük gozeye kısık atesemi koydunuz nekadar süre ocakta kaldı
Silİşe yaramasına çok sevindim :) Afiyet olsun :)
YanıtlaSilBaşka bir kaba alıp pişirsem bozulur mu Didem hanım
YanıtlaSilİnci Hanım, bu şekilde denemedim daha önce, ama bana bozulmaz gibi geliyor :) ben bir de buzdolabına kaldırdım, sonra fırına koydum :)) o şekilde bile oldu.
YanıtlaSilBen de denedim sonuç mükemmeldi çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilBen de denedim sonuç mükemmeldi çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilÇok sevindim Hatice Hanım:) Afiyet olsun...
YanıtlaSilbende dün akşam mayalamıştım üzerini örtmeyi unuttum sabah nasıl üzüldüm internette ne yapabilirim diye baktım iyi ki yazmışsınız :) bende şimdi yapacağım umarım tutar..çok teşukkürler bunu paylaştığınız için
YanıtlaSilİnşallah başarılı olursunuz. Biraz peynire benziyor tadı ama koca süt heba olmasın :) Yenebiliyor yine.
SilBen yoğurttan kullandım yine fırına koysam olurmu
SilBen de buldum :-) bakalım dediğiniz gibi denedim, şu an fırında umarım başarılı olur kurtarırım :-) teşekkürler paylaşım için....
YanıtlaSilbenimde yoğurdum çok sulu ben hep yapardım güzel olurdu bu defa çok üzüldüm. şimdi fırına koydum inşallah tutar. tutarsa yine yazarım buraya.
YanıtlaSilBende denedim az once bakalım ne olacak:-):-)
YanıtlaSilBöyle olmadı 3 kg süt boşa gitti
YanıtlaSilHay Allah... bazen tutmayacaksa tutmuyor bu yoğurt galiba...
Sil3 Kg sütüm gittii. Olmadı
YanıtlaSilÜzüldüm, hay Allah... Demek bazen böyle de tutmuyor.
SilTutmayan Sut bosa gitmez koyun tencereye kaynatin icine yarim limon sikin kesik kesik onsun sonra suzgecin icine temiz beyaz tulbent setin suyunu suzun tulbenti kapatip ustune agirlik koyun peynir olsun
SilTutmayan Sut bosa gitmez koyun tencereye kaynatin icine yarim limon sikin kesik kesik onsun sonra suzgecin icine temiz beyaz tulbent setin suyunu suzun tulbenti kapatip ustune agirlik koyun peynir olsun
Sil👍👏👏
SilTeşekkürler çok basariliydi iyiki internet var.
YanıtlaSilİşe yaramasına çok sevindim :)
SilDenedik ve tutmadıııı. :( Acaba dereceyi yükseltsek işe yararmıydı ? Fırından çıkartıkktansonra gene sarmalamak mı gerekiyodu? Bidaha ısıtsak tutmazsada çökelek yapasak olur mu?
YanıtlaSilBelki biraz daha uzun sure isitsaniz olur. Ben once buzdolabina kaldırıp aksam isten eve gelinnce firina koydum, oldu. Insallah cope atmadiniz...
Silteşekkürler bu bılgı çok işime yaradı. zübeyde
YanıtlaSilBen normal yoğurt kaplarina yaptim tutmadi kabini degistirsem tencereye koysam isitsam olur mu tutar mi
YanıtlaSilVallahi emin olamadım ama, benmari usulü ısıtsanız?
Silmerhaba didem hanım bende 5 lt süt kaynattım mayalama işinde içerisine hazır ayran kattım kremsi bi hal aldı ne yapmalıyım
YanıtlaSilMerhaba, uzman sayilmam ama, firina girebilen bir kaptaysa firinda isitmayi deneyin isterseniz :) Bir de, ayran koymak cok dogru mu emin olamadim. Icinde tuz var, su var. Siz yine maya olarak yogurdu ilik sutle iyice karistirin. Kolay gelsin.
Silsaol deniyorum şimdi
SilMerhaba... Yogurdu mayaladim dun aksam ama tutmadi. Mayanin icine az bir sey su katmistim sert olsun diye. Sabah bakinca cok suluydu - yani tutmadi. Tekrar kaynatimmi? Yoksa sadece firinda sicakmi tutulmasi gerekiyor?
YanıtlaSilMerhaba, ben direkt fırına koymuştum. Kaynatmadım. Şimdi içinde maya da olan bir süt var elinizde. Mayayı kaynatırsak, bozulur hiç yoğurt tutmaz. Belki 46 dereceye kadar ısıtabilirsiniz. Ama fırın daha kolay geliyor bana :)
SilMerhaba ben simdi tutmayan yogurdumu dolaba kaldirdim yarin bu defiginiz işlemi yapabilirim tutma şansı varmıdır :(
YanıtlaSilVallahi bir deneyin derim. Ben de buzdolabina kaldirdiktan sonra firina koymustum. Tutmustu. Uyarayim: az sicaklikta ve kısa süre tutun fırında. Uzun süre kalınca çökeleğe dönüşüyor.
SilMerhaba bende şimdi deniycem de fırın fanlımı fansız mı çalışıcak
SilHer zaman fırında mayalarım yoğurdu. Ama fırını çalıştırmadan kendi sıcaklığı ile dört saatte mayalanırdı. Bu gece malesef mayalanmamış şimdi koydum fırını açtım 75 derecede bakalım bir saat kalınca bir değişiklik olacakmı? Umarım işe yarar Bilgi için teşekkürler
YanıtlaSilHer zaman fırında mayalarım yoğurdu. Ama fırını çalıştırmadan kendi sıcaklığı ile dört saatte mayalanırdı. Bu gece malesef mayalanmamış şimdi koydum fırını açtım 75 derecede bakalım bir saat kalınca bir değişiklik olacakmı? Umarım işe yarar Bilgi için teşekkürler
YanıtlaSilTeşekkürler bugün benim de başıma geldi veeee.. sonuç mükemmel :))
YanıtlaSilbugün benimde başıma ilk kez geldi:( buralarda arraken sizin paylaşımınızı gördüm hemen deneyeceğim.. paket sütten kaynatmıştım ..tutturabiiirim umarım teşekkürlerr..
YanıtlaSilBenim yogurdum cok sulu oldu
YanıtlaSilNe yapabilirim
YanıtlaSilVallahi bazen benim yogurdum da oyle oluyor. O şekilde bir kismini tuketiyoruz, bir kismini corba yapiyoruz. Yapacak bir sey yok diye biliyorum.
SilOlmamıs yogurttan corba nasil yapiyorsunuz tarif var mı
YanıtlaSilKlasik yayla çorbasını olmamış yoğurttan yapmıştık. İçine 1-2 kaşık da normal yoğurt kattık.
SilYou are my hero for today 😊😊😊
YanıtlaSil:))
SilBenim de yogurdum ilk kez tutmadi ama bu krem gibi ve ne süt ne yoğurt tadi olan gıdayi kek ve poğaça yaparak degerlendirmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl olur???
YanıtlaSilBence olur :) ikisi de...
SilSize ne kadar teşekkür etsem azdır tavsiyenizi denedim ancak ufak farklarla ısı biraz daha yüksek ve daha uzun süre beklettim ve sonuç olumlu oldu..
YanıtlaSilÇok sevindim...
SilSİZE NE DUA ETTİM ANLATAMAM BENİMDE 1 YILDIR YOĞURT YAPIYOR OLMAMA RAĞMEN BAŞIMA AYNI ŞEY GELDİ. VE GERÇEKTEN DE FIRINLAMAK İŞE YARADI.ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..
YanıtlaSilÇok sevindim...
SilBenimde tutmadı denemiştim sonrada bozulur diye korktum aldım geri fırından ama şimdi tekrar koydum çalıştırdım :) tutar inş
YanıtlaSilAllah sizden razı olsun.3 lt sütü kurtardim sayenizde cok güzel bir yoğurt oldu . Teşekkürler. ..
YanıtlaSilÇok sevindim. Ne demek, Allah sizden de razı olsun. Zaten fikir Doğal Anneyim blogundan, ondan da razı olsun :)
Siltutmayan yoğurdum şimdi fırında bakalım tutacak mı
YanıtlaSil1 SAAT GEÇTİ ama yoğurt hala tutmadı fırında bıraktım
YanıtlaSilYOĞURDUM BÜTÜN UĞRAŞLARIMA RAĞMEN TUTMADI ŞİMDİ NE YAPAYIM BEN ONU, DÖKMEK İSTEMİYORUM
YanıtlaSilÇorbaya koyabilirsiniz. Ya da keke.
SilKrep süper oluyo
SilKrep süper oluyo
SilCoooook tesekkur ederim nasil sevindim anlatamam Allah razi olsun dun aksam 4ten beri mayalamaya calistigim 3 kilo sutu kurtardiniz ve haarika bi yogurdum oldu sayenizde :) gunluk sutten ilk kez mayalamaya calistim ve olmamisti, firinda 50 derecede 4 saat tutmustum ona ragmen olmamisti 75-80 derecede 1 saat turbo ayarda ustu acik bisekilde calistirinca oldu gozlerime inanamadim :) benim icin cok faydali bi bilgi oldu bu, cok sagolun ;)
YanıtlaSilBu yöntemle yoğurdunuzun tutmasına çok sevindim :)
SilBende yogurt kabina yaptim tepsiye koyup mu isitsam yoksa tencereye mi bosaltsam
YanıtlaSilSanırım fırına girebilecek bir kaba dökmeyi deneseniz iyi olacak. Ben hiç başka kaba döküp fırına koymamıştım. Denemedim, açıkçası sonuçtan emin değilim. İnşallah tutar :)
Silfirini.isitipdami koycaktik yoksa icine koyduktan sonrami calstrck frni
SilBence farketmez, iki türlü de olur ama ısıtıp koymak daha iyi olur gibi geliyor.
SilYogurt faciasi yasayanlardanim.:) firin isitilip kapatilcakmi yoksa 1 saat acikmi durcak:(
YanıtlaSil1 saat acik duracak. Firinin duruma gore, 1 saat sonra bir bakarsiniz. Tutmadiysa firinda kalmaya devam etsin.
SilBu acil cevap icin cook tesekkur ederim:) umarim ise yarar.kizlarim anne yogurdu yer:)
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilDidem hanım, bugün yukarıda anlattıklarınızın aynısını yaşadım. İşten geldiğimde ne yapabilirim diye google amcaya sorduğumda sizin yazınızı okudum ve hemen uyguladım. Sonuç mükemmel oldu, sütümü dökmekten kurtulup yoğurda dönüştürmeyi sayenizde başardım. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim, sağ olun :)
YanıtlaSilÇok sevindim. Afiyet olsun :)
SilBen çanakta yaptım ama tutmadı fırına koysam sizin tarif gibi yapsam olur mu
YanıtlaSilFatma Hanim, canak dediğiniz firina girebilecek bir kapsa tabii ki olabilir.
SilEvet küçük bir çanak ve fırına koydum tuttu oldu daha öncede zaten sizin bu tarifi borcamda yapmıştım o da oldu eşim sütü pişiriyor diye dalga geçmişti. Ama sonucu o da gördü
SilÇok sevindim Fatma Hanım :) Afiyet olsun...
SilBen çelik tencerede mayaladim ama tutmadi. Öylece firina koysam kulplari yanmaz degil mi?
YanıtlaSilMerhaba, kulplardan çok emin olamadım. yanabilir.
SilBir de mayalarken sadece ortasindan karıştırdım. Corba gibi her tarafini karistirmadim bi de maya mi az geldi acaba. Biraz da hazır yogurttan katip karistirsam. Sonra firina koysam olur mu?
YanıtlaSilBen her seferinde, çorba gibi kısa bir süre her tarafını karıştırıyorum. Mayayı da şu şekilde yapıyorum: Yoğurdu alıp, biraz ılıttığım sütten karıştırıyorum. Yine sulu kıvamda bir maya oluyor. Bunu ılıttığım süte döküp karıştırıyorum.
SilBen bi sekilde çözüm yolu buldum hem de 5 kilo süttü. Kulplari da alüminyum folyoyla sarmak aklima geldi. Kapak cam oldugu icin onu da kapatmadim iki tencereyi de firina koydum. 1 saatten daha fazla beklettim. Sonra kapattim.Firinin sıcaklığında uzun süre beklettim sarip. Küçük tencere tuttu. Büyügünü de saatlerce beklettim o da oldu. Suyu cok çıktı kenarlarinda ama sonucta tuttu. İlk kez tek başıma mayaladim. Neyseki ziyan olmadi.
YanıtlaSilBazı püf noktaları da öğrenmiş oldum. Teşekkürler. Firin fikri çok iyidi gerçekten :)
YanıtlaSilMerhabalar didem hanım benimde yoğurdum sulu oldu . Bebeğime yedirmem gerekli.tencereyi direk fırına koysam kapagını kapatmam gerekli mi?
YanıtlaSilFırında kapağı açık kalmalı. Ama tencerenin kulpları sıcaktan etkilenebilir. Bir üst yorumdaki arkadaş kulpları alüminyum folyoyla kaplamıştı. Bir sorun olmamış. İsterseniz böyle bir deneyin :)
SilMerHaba bende yogurtu firina koydum borcamin kapagini acik mi kalsin kapalimi tesekkurler
YanıtlaSilAffedersiniz, yorumunuzu zamanında görmemişim. Kapağı açık olarak fırında tutmuştum ben.
SilVe firindan cikinca sogutum mu dolaba koyalim yoksa firindan cikinca direk dolaba koyalim mi
YanıtlaSilBuzdolabına koymak için biraz ılınması lazım.
SilDünden beri Yoğurdum bi turlu maya tutmadi 2 kavanoz yaptim küçüğü tutmuş büyüğü tutmamis SIMDi dediğimiz gibi firina koydum inş. Kavanozum patlamaz vr Yoğurdum tutar. Heyecanla bekliyorum :)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilof be kustardım yoğurdu. teşekkürler. mis gibin oldu hemde kaymaklı :)))) teşekkürler
YanıtlaSilcok sevindim afiyet olsun :)
SilBen de dün gece bir baktım yoğurt sulu sulu kalmış, işe geldim aklım yoğurtta kaldı, bir bakayım belki bir çare bulurum dedim, sizin yazınızı gördüm. Eve gidip deniycem, inşallah tutar :) Sevgiler...
YanıtlaSilTutar merak etmeyin :) Ben de önce buzdolabına kaldırmıştım, sonra tekrar çıkarıp fırına koymuştum.
SilAynen öyle oldu, yoğurtlarımı kurtardım sayenizde :) Epeyce tuttum fırında ama tadı gayet güzeldi. Teşekkürler.
SilMerhaba, ben de tutmayan yoğurdum için buraya gelenlerdenim:) 50 derecede çeşik tencere ile üzeri kapalı fırınladım 1 saat, baktım tam olmamış ama olacak gibi, 20 dk da 75 derecede fırınlayıp başkona aldım. Üzeri hafif sulu ama o kadarı hep olur ev yoğurdunda. Özetle, sonuç harikaydı teşekkürler bu yazınız için:)
YanıtlaSilÇok sevindim. Afiyet olsun. :)
SilSelamlar.kac yıldır yogurt mayalarim hiç tutmadigini bilmem ama bugün benim başıma da geldi ve hemen annemi aradım. Ben marketteki yogurt kaplarina mayalamistim büyük olanlarina annem de derin bi kaba kaynar suyun icine yogurdu koy beklet su soguyuncaya kadar dedi ve sonuc mükemmel. Sonra internete bakayım dedim burdada ayni mantik ama fırına girmeyen kaplar icin de anne bilgisi ;)
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Bu da iyi bir yöntemmiş. :)
SilBenimde yoğurdum tutmamıştı. Sizin yöntemi uyguladım ,sonuç çok başarılı oldu Bilginizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim , sevgiyle kalın.....
YanıtlaSilÇok sevindim. Afiyet olsun. ..
Sil👏👏👏😊😊😊😊
SilBende bu akşam yoğurt mayaladım ama biraz fazla ılımıştı tutarmıı tutmazmı yarın sabah göreceğim inşallah tutar tutmasa da bu yöntemi deneyeceğim oda olmazsa vay halime kaynanam başımın etini yiyecek 😢
YanıtlaSilSuan yapmaktayim insallah olur :)
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBenimde yogurdum sulu oldu mayalanmadi suan firinda firindan cikarinca kapagini kapatiyim mi yoksa acikmi kalmali simdiden tskr cevabiniz icin
YanıtlaSilBen açık olarak ilitip yine acik olarak buzdolabina koyuyorum.
SilTeşekkür ederim didem Hanım. Yoğurdu kurtardım.buzdolabında kapaksız ne kadar kalmalı acaba.
YanıtlaSilŞimdi fırına koydum bakalım noolcak :)
YanıtlaSilŞimdi fırına koydum bakalım noolcak :)
YanıtlaSilDün aksam yogurt mayaladim yattim sabah kalktigimda alt kismi yogurt ustu sut olarak kalmisti. Borcama döküp soylediginiz Gibi firina koydum ama gala tutmamis dokmeye kiyamadim hala bekliyo.ne yapabilirim bi fikri olan var mi
YanıtlaSilMerhaba, tutana kadar fırında kalmalı, biraz geç görmüşüm, acaba sonuç ne oldu?
SilDidem hanim benimde tutmamisti yogurdm tarifinizi denedim ve oldu çok teşekkürler😀
YanıtlaSilÇok sevindim. Afiyet olsun :)
SilDidem Hanım tskler bende simdi firina koydum kabimda plastik 50 derece getirdim firini bakalim nolcak....
YanıtlaSilDidem Hanım tskler bende simdi firina koydum kabimda plastik 50 derece getirdim firini bakalim nolcak....
YanıtlaSilşu an benimde başıma geldi :/ umarım dediğiniz işe yarar. bu arada paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilBenimde başıma geldi yogurdum sulu oldu defiğiniz gibi fırında 75 derecede üstü açık şekilde bir saat ısıttım sonra dışarda beze sarılı bir saat soğuması için beklettim sonuç yoğurdum tuttu teşekkür ederim bilginiz için
YanıtlaSilÇok sevindim. Afiyet olsun :)
SilBenimde başıma geldi yogurdum sulu oldu defiğiniz gibi fırında 75 derecede üstü açık şekilde bir saat ısıttım sonra dışarda beze sarılı bir saat soğuması için beklettim sonuç yoğurdum tuttu teşekkür ederim bilginiz için
YanıtlaSilBenimde iki kilo sut olmadi hayret her zaman tas gibi olurdu yoğurdum bu sefer tutmadi galiba fazla sicakti..neyse umarim sizin verdiğiniz yöntem olur
YanıtlaSilHaber veririm
Bende deneyeceğim şimdi
YanıtlaSilBenim sut de ilk defa tutmadi.celik tencerede mayalamistim.o yuzden firina koyamadim.el yakacak kadar isittim ocakta.simdi sarip sarmaladim.acaba sabaha tutar mi????
YanıtlaSilTuttu yogurt.ama suyu hep uste cikmis.tesekkurler elemeklerimiz...
YanıtlaSilIlk defa denedim ve yogurdum tutmadi. Sabah oylece dolaba kaldirdim ve ne yapayim derken sizin yonteminizi kesfettim. Az sonra firina atacagim tarifteki gibi bakalim kurtarabilecek miyim?..
YanıtlaSilCam kapalı borcamda yoğurdu mayaladım 5-6 saat sonra altı yoğurt tortusu ama üst full su ve süt . fırına 75 derece de koydum . Kapağı açık şekilde 30 dk oldu hala aynı 1 saatten fazla bekletip sonra fırını kapatıp iyice ılınınca dolaba mı almalıyım ?
YanıtlaSilMerhaba İris Hanım. Bence fırında biraz daha kalsın. Bir de her fırının özelliği birbirinden farklı oluyor. Dereceyi artırabilirsiniz belki. Deneme yanılma yöntemiyle sık sık fırını kontrol edin bence. Naçizane önerim :)
Silzaten duramıyorum ki bakıyorum gidip gidip :) 100 e yakın yaptım dereceyi 1 saati geçti su bayağı var yine .. 30 dk da böyle bekleyelim. bu kadar kişi olumlu sonuç almış bir de fırında sabahlasa olur mu yoğurdumuz sonumuz çökelek olacak gibi ama hayırlısı olsun ne diyelim . sonucu yazıcam mutlaka
SilBu arada 2 yıldır bu konu hakkında oldukça ziyaretiniz oldumuş,bog dediğin böyle yapılır :) Yoğurt tutmasa da olur . Tebrikler. Bu şarkı da mayası tutmayanlara gelsin :D https://www.youtube.com/watch?v=t-C-zv5_gwI
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, ne kadar mutlu oldum bu sözlerinize şimdi :)
SilYoğurt tuttu , biraz sulu ama ziyan olmadı . fırınlandığı için mi bilmiyorum kaymağı da var teşekkürler :)
YanıtlaSilEvet İris Hanım, tam olarak normal mayalanmış yoğurt gibi olmuyor. Üstüne yeşil-sarı suyu çıkıyor tabii. En azından sütü kurtarmış oluyoruz :) Afiyet olsun, Sevgiler...
SilBenimde tutmadı beş kilo süt hala süt denicem bakalım nasıl olucak
YanıtlaSilBenimde tutmadı beş kilo süt hala süt denicem bakalım nasıl olucak
YanıtlaSilÇok sevindim çok teşekkür ederim süper oldu yoğurdum taş gibi kaymaklı tutmayan sütü fırını yoğurt ayarına ayarladım önceden biraz ısıttım sonra borcama aktarıp bi saat çalıstrdım fırını kapadm hiç oynatmad8m iyice soğudu iki üç saat sonra dolaba koydum üstünü kapamadım yalnız
YanıtlaSilÇok sevindim çok teşekkür ederim süper oldu yoğurdum taş gibi kaymaklı tutmayan sütü fırını yoğurt ayarına ayarladım önceden biraz ısıttım sonra borcama aktarıp bi saat çalıstrdım fırını kapadm hiç oynatmad8m iyice soğudu iki üç saat sonra dolaba koydum üstünü kapamadım yalnız
YanıtlaSilÇok sevindim. Afiyet olsun :)
SilIyi pazarlar.
YanıtlaSilDün akşam mayaladigim yogurt tutmadi. Gece sizin bu yazinizi okuyunca, yeniden mayalayip 75 derecede bir saat firinda beklettim. Sonrada tekrar evin sicak bir yerinde sarip 4 saat beklettim.. Ve sonuç tutmayan yogurt tuttu. Teşekkürler paylasinlm icin..
Afiyet olsun, çok sevindim işe yaramasına.
SilDİDEMCİĞİM GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.SU GİBİ BİR YOĞURT İLK DEFA OLDU DÖKECEKTİM. YORUMLARA BAKMAM İLE KURTULUŞUM BİR OLDU.FIRIN 75 DERECE 1 SAAT TUTTUM HATTA UYUMUŞUM FIRINDA 8 SSAT KALDI ÖYLECE SABAH TAŞ GİBİYDİ ....HARİKASINN
YanıtlaSilDİDEMCİĞİM GERÇEKTEN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.SU GİBİ BİR YOĞURT İLK DEFA OLDU DÖKECEKTİM. YORUMLARA BAKMAM İLE KURTULUŞUM BİR OLDU.FIRIN 75 DERECE 1 SAAT TUTTUM HATTA UYUMUŞUM FIRINDA 8 SSAT KALDI ÖYLECE SABAH TAŞ GİBİYDİ ....HARİKASINN
YanıtlaSilÇok sevindim. Afiyet olsun :)
SilKolay gelsin Didem Hanım benimde yogurdum tutmadi bende fırında bir saat tuttum yine olmadi tekrar içine maya katip firina koydum inşallah tutar tutmazsa nasıl tutturabilirim
YanıtlaSilEsra Hanım, kusura bakmayın yeni gördüm yorumunuzu. Fırında tutmaya devam etmek gerekli. Yani 1 saat tutunca olmadıysa, daha uzun süre fırında tutmak gerekli. Ne zaman olursa, o zaman fırından almak gerekli. Son durum nedir?
SilLütfen yardımcı olurmusunuz eşim gormeden halletmem lazım
YanıtlaSilDidem Hanım lütfen yardımcı olurmusunuz
YanıtlaSilBnmde aynı dutum başıma geldi. Fırına şimdi attım bakalım ne olacak inş tutar
YanıtlaSilAynen bende attim bakalim umarim tutar yoksa makina alicam..
SilBnm yoğurt tuttu teşekkür ederim paylaşım için işe yardı :)
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilDeneyenlerin umarım tutmuştur :)
YanıtlaSilMerhaba didem hn paylasımınızi okudum uygulamak istiyorum. 5 kilo yogurdum. Araya gitmek uzere ama cam. Ben1 litrelik kavanozlarda yapiyorum sizce fırında. bir sorun olurmu celige bosaltimmi şimdiden teşekkür ederim
YanıtlaSilMerhaba didem hn paylasımınızi okudum uygulamak istiyorum. 5 kilo yogurdum. Araya gitmek uzere ama cam. Ben1 litrelik kavanozlarda yapiyorum sizce fırında. bir sorun olurmu celige bosaltimmi şimdiden teşekkür ederim
YanıtlaSilMerhaba didem hn paylasımınızi okudum uygulamak istiyorum. 5 kilo yogurdum. Araya gitmek uzere ama cam. Ben1 litrelik kavanozlarda yapiyorum sizce fırında. bir sorun olurmu celige bosaltimmi şimdiden teşekkür ederim
YanıtlaSilMerhabalar tutmayan yogurdum sayesinde bu sayfaya ulastim☺ firini sabah actimki sivi krema gibi bir yogurt tutmamis yani. Ne de özenerek hazirlamistim. Simdi sizin 75derece firin uygulamasini yapacagim ama kac saat durmasi gerekir o derecede ve sonra kapattiktan sonra yine firindami kalacak. Insallah bir cvp alirim simdiden tesekkürler
YanıtlaSilMerhaba, ben 1 saat tutmuştum. Yetmişti. Bence fırına koyun, sonra kontrol edin. Sevgiler
SilMerhaba, hanımlar
YanıtlaSilBende ketle üzerinde isittim. Soğuması ni bekliyorum. Soğuyunca, buzdolabına koyacağım. Sizlerin önerileri de çok iyi firinida deniyecegim.
Bakalım nasıl olacak. Sizlerle paylasirim.
Sevgililer
İlk defa 2 gün önce 1 lt sütten probiyotik Yoğurt yaptım 6 aylık bebeğim için.ilk denemem harika oldu.bu gün büyük bi hevesle 4 lt sütten denedim fakat tutmadı.şimdi sizin tavsiyenizi deniyorum umarım şans benden yana olur
YanıtlaSilMerhaba, benim de yoğurt tutmadı ya ne yapacağım yardımcı olur musunuz,?
YanıtlaSilHer zamanki gibi mayaladım ama ilk kez tutmayacağı tuttu. Ben de bu yazıyı okuyarak, öneriye istinaden kabı değiştirip, yani çömleğe alığp benmari usulü biraz kısık ateşte tekrar harlandırdım, Kaynatmadım. Ve yine mayalama için alıp beklemeye koyuldum. Saatler sonra baktım ki yine sulu ayran gibi birşey ve içinde pıhtılaşmış kısımlar.
Sizce nedi bu ürün? Tadı yoğurt ve lor peyniri karışımı birşey ama tüketmem sağlıklı mı bilmiyorum.!! Sizce nedir yani teleme midir olan? Bozuk birşey olmasın yani gıda zehrilenmesi yapar mı bu gibi şeyler? Lütfen yardım!
Bende ayni dertten muzdalibim arkadaslar sabah bakdim üstü kati kaşiği içine soktum süt gbi hemen bu yaziyi buldum şuan firin da bakalim dediginiz gibi olucakmi insallh olur ya
YanıtlaSilİlknur Hanım,inşallah yoğurdunuz tutmuştur, sevgiler :)
SilPeki firindan cikardiktan sonra disaridami kalacak yoksa buzdolabinai koyacagim siz naptiniz peki
YanıtlaSilBircan Hanım, fırından çıkarınca dışarda biraz ılınmasını bekleyip sonra buzdolabına koyuyorum :)
YanıtlaSilBnde şu an fırında 1 saat tuttum.hala sulu.. Fırında mi bırakayım sizce ? Ne yapmalıyım ?
YanıtlaSilBiraz ılınınca buzdolabına koyuyorum ben. Fırından çıkınca sulu da olsa, soğukta toparlıyor kendini.
SilBnde şu an fırında 1 saat tuttum.hala sulu.. Fırında mi bırakayım sizce ? Ne yapmalıyım ?
YanıtlaSilBen de kurtardım. Sağolun ��
YanıtlaSilBen de kurtardım. Sağolun ��
YanıtlaSilCam kavanoza firina girerim benim de yogurdum tutmadi:(
YanıtlaSilCam kavanozlaa koyaşam olurmu firina catlarmi
YanıtlaSilDidem Hanım lütfen cevap verin çok acil:(
YanıtlaSilDidem Hanım lütfen cevap verin çok acil:(
YanıtlaSilCam kavanozlaa koyaşam olurmu firina catlarmi
YanıtlaSilCam kavanoza firina girerim benim de yogurdum tutmadi:(
YanıtlaSilCam kavanoza firina girerim benim de yogurdum tutmadi:(
YanıtlaSilTutmayan Sut bosa gitmez koyun tencereye kaynatin icine yarim limon sıkın kesik kesik olsun sonra suzgecin icine temiz beyaz tulbent setin suyunu suzun tulbenti kapatip ustune agirlik koyun peynir olsun
YanıtlaSilTutmayan Sut bosa gitmez koyun tencereye kaynatin icine yarim limon sıkın kesik kesik olsun sonra suzgecin icine temiz beyaz tulbent setin suyunu suzun tulbenti kapatip ustune agirlik koyun peynir olsun
YanıtlaSilMerhaba dediğiniz yöntemi deneyip fırında 1 saat 75 derecede ısıttım. Şimdi ne kadar daha fırında bekletmem lazım ?
YanıtlaSilMeraba lar ben de yoğurt mayaladim az önce uzun zamandır yapıyorum çok güzel de oluyordu fakat bu aksam içime bi kurt düştü. Mayasi süte doktukten sonra biraz fazla sıcak olduğunu farkettim. Normal de hep sararim ama bu sefer sıcak olduğu için direk isitmadigim fırının içine kaldırdım. Umarım tutar. Tutmaz ise sizin yönteminizi deneyeceğim
YanıtlaSilSize cok tesekkur ederim bende senelerdir yogurt mayaliyorum arada boyle oluyor sizin yonteminizi denedim tuttu yogurdum ama biraz sulu biraz daha bekleteyim firinda
YanıtlaSilSize cok tesekkur ederim bende senelerdir yogurt mayaliyorum arada boyle oluyor sizin yonteminizi denedim tuttu yogurdum ama biraz sulu biraz daha bekleteyim firinda
YanıtlaSilmerhaba ben de yogurdumu cinko kapta mayalamistim buzdolabından alip onceden 75 derecede isittigim fırında firin acik olarak 1 saat beklettim olmadi hala suluydu simdi bir yarim saat daha koymaya karar verdim acik sekilde umarim tutar size sorum su firini kapatinca ilimasi icin bekletirken firin kapagi acik mi olucak kapalimi acil cevap ltfn
YanıtlaSilBende denedimm. Sonuc harika supersiniz. Ayrica soranlar olmus bende cam kavanoz ile mayaliyorum firinada cam kavanoz olarak koydum. Hic sorun olmadi. Iyi gunler.
YanıtlaSilHazır paket sütle yoğurt yapan akıllılar varmış. Uğraşmayıp hazır yoğurt alsanıza. Aynı mantık ikiside pastörize
YanıtlaSilBende bir hevesle evde yoğurt mayalamak istedim ilk 2 denemem başarılı olunca bugün 5 lt'den demedim ama sonuç hüsran. Şimdi dediğinizi yaptım umarım olur.
YanıtlaSilŞu an fırın da bekliyorum 🤔☺
YanıtlaSilMerhaba arkadaşlar bende bir hevesle yoğurt mayalamak istedim ama sabah uyandığımda yoğurt tam mayalanmamış tam süt gibide değil yani şuan kafayı yemek üzereyim sizce ne yapmalıyım
YanıtlaSilCidden çok mutlu oldum ya teşşekkürler tescillendi onaylandı seviliyonuz ev hanımları 😍😍😍
YanıtlaSilFirina attim 1.5 saat oluyor iyice cividi �� biraz daha beklicem bakalim ins ziyan olmaz 5 kilo sut
YanıtlaSilBende firinladim simdi bakalim nasil olcak ilk deneyimimde tutmayan yogurt ��
YanıtlaSilYa aglayacam artık 16 yaşındayım dün köyden süt geldi annem de evde yok o hep evde yoğurt yapıyor kolay gibi geldi bana da dün sütü kaynattım sonra havalar sıcaktır geç ılır diye yattım biraz bi saat sonra kalkarım dedim 6 saat sonra uyanmışım saat ikiden beri yapmadığım şey kalmadı nolur tutsun
YanıtlaSilYa aglayacam artık 16 yaşındayım dün köyden süt geldi annem de evde yok o hep evde yoğurt yapıyor kolay gibi geldi bana da dün sütü kaynattım sonra havalar sıcaktır geç ılır diye yattım biraz bi saat sonra kalkarım dedim 6 saat sonra uyanmışım saat ikiden beri yapmadığım şey kalmadı nolur tutsun
YanıtlaSilyoğurt fırında iken fırın çalışsın mi ya yoksa isitiyim fırını kapatiyim da mi koyum yoğur du bilemedim
YanıtlaSilben de gece 12 de mayaladim sabah 7de bir actim ve tutmamis. yine örttüm isten ciktigimda firin yöntemini deneyecegim. umarim gec kalmam
YanıtlaSilsütü çok sıcak mayalarsanız tutmaz ılık olacak
YanıtlaSil