29 Şubat 2012 Çarşamba

Derin'in Yeni Kapı Süsü


Sonunda bitirdim :) Önce harfleri tek tek yapıp bitirmiştim. Daha sonra hayvanları tek tek bitirdim. En son tüm bunları nasıl bir şekil üzerinde birleştireceğime karar verip, annemden onu yapmasını rica ettim ve bu sabah sonunda bitirdim :))) Evet artık keçe dünyasında ben de varım ve gerçekten daha önce yaptığım hiçbir elişi türüne benzemiyor. Tam bana göreymiş. bir figür birkaç dakikada çıkıyor. Çok sevdim ben keçe işini :)















21 Şubat 2012 Salı

Pinterest

Bir süredir Pinterest'e üye olup internette beğendiğim fotoları işaretleyeyim, işte, evde o resimlere bakmak istediğimde rahatça bulayım diyordum. Bugün nihayet üye olabildim ve keçe isimli bir pano yaptım. Daha resim eklemeye devam ediyorum, ama işte benim Keçe Panom :)

İlik Bankası İçin Bir Tüp Kan Verelim

Evvelki hafta Gamze Akbaş 'ın kişisel blogunu okuyup ağlayıp ağlayıp durdum. Sonra kendime gelip birşeyler yapmamız lazım dedim ve ofiste İlik Bankası'na kan vermek üzere arkadaşlarla görüştük. Patronumuzdan izin aldık ve 13 Şubat Pazartesi sabahı İst.Üni.Çapa Tıp Fakültesi İlik Bankası'na gittik. Kanlarımızı verdik. Gidebilenler için: Çapa Tıp Fakültesi ana kapıdan girince hemen sola dönüp, Dekanlıklar yazısını geçip ilerleyin, ilerde sağda İlik Bankası...Sadece Gamze için değil, tüm ilik kanseri hastaları için kodlarımız bankaya giriliyor. Kodların uyduğu bir hasta çıkarsa, sizi çağırıyorlar ve iliğiniz alınıyor. 
Gamze için Nurturia anneleri çok büyük bir kampanya başlattılar. Amaç olabildiğince çok insanın kan vermesini sağlamak. İnsanları bu konuda bilgilendirmek. Çapa'ya gidemeyecekler için, Anadolu yakasında 22 Şubat Çarşamba günü öğleden sonra Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kan verebilirsiniz. Gerekli bilgiler Nihal'de. 

10 Şubat 2012 Cuma

Duvar Panosu

Uzun zamandır Derin'in odasına bir pano yapıp yaptığı eser(!)leri süslü mandallarla tutturmak istiyordum. Nihayet dün beyaz maket kartonu alıp duvara yapıştırdım. mandalların da bir kenarlarını yapıştırıcıyla bu kartona yapıştırdım. Şimdi istediğim resimleri asabilirim :))





2 Şubat 2012 Perşembe

Pastacı Zeynep :)

Benim cici arkadaşım Zeynep, yıllardır büyük oğlu Doruk'un , küçük oğlu Burak'ın, kendinin, eşinin doğum günü pastalarını, yeni yıl pastalarını, misafir pastalarını vs şeker hamuruyla kendisi uğraşarak çok güzel yapardı. Eşi de, biz de artık bunları dışarıya sunma vaktinin  çoktan geldiğini söyledik durduk. Nihayet şimdi butik pasta yapıp insanlara göndermeye başladı. Bu ilk pastası Sevgililer Günü Pastası...Butik pasta yaptırmak isteyenler, tavsiye ederim :)

Keçe Dünyasına Ben de Adım Attım :)

Neredeyse 1-2 yıldır evde duruyordu keçelerim. Ne yapacağımı, nasıl yapacağımı bilmiyordum, hiç düşünmemiştim. Bugünlerde Derin'in kapı süsünün artık çok bebek işi kaldığını düşünüp güzel bir kapı süsü yapayım diye düşünüp araştırırken, keçeden yapılmış bir sürü çok güzel kapı süsü buldum. İşe harfleri yapmaktan başladım bile...Bitince tamamını yayınlayacağım...

1 Şubat 2012 Çarşamba

Pamuktan kuzu

Montessori e-mail grubunda paylaşılan bu şipşirin kuzuyu biz de yaptık :))
İşte yapılışı ve orjinali burada...

Not: Daha sonradan bacaklarını değiştirdim. Yeni hali alttakiler :))