15 Aralık 2014 Pazartesi

Yumurta Kartonundan Kuş Maskesi


Yine Pinterest'ten çok basit bir maske daha. Yaşasın yumurta kartonları !!!

Amigurumi ve Örgü Çam Ağacı Süsü


Bu sene çam ağacı süslerine bakarken, google'da örgü çam ağacı süsü arattım. Örgülere bakarken, burada amigurumi çam ağacı buldum. Ailede tığ işi bilen kişi teyzemdir. Kendisine bu linki yolladım. Kısa süre sonra 2 tane ağaççıkla çıkageldi :) Annem de, Derin'in bebekliğinden beri bu minik yelekleri örüp, içine lavanta koyarak, etrafımızdaki bebeklerin mevlüt, doğum sırasında verilen hediyelikleri olarak hediye ediyordu zaten. Birkaç tane simli kırmızı ve simli beyaz yünden ördü, ağacımıza astık :)

Noel Baba Maskesi

Yılbaşı maskesi ödevimiz için araştırma yaparken bence en sevimlisini burada buldum.
Kağıt tabağı kırmızıya boyadık. Ortasını daire şeklinde kestik. kırmızı kartona, noel baba şapkası çizdik. Siyah kartondan şapkanın bantını kestik. Bu banta sarı bir kemer tokası şeklinde küçük sarı çerçeve de oturttuk. Daha sonra, Noel Babanın sakalını ve şapkanın ponponunu elyaftan (ister pamuktan) toplar hazırlayıp yapıştırdık. 
Maskeyi rahat tutmak için de bir ahşap çubuk yapıştırdık mı, maskemiz hazır!



İyi Seneler... 


Mini Kitap Kulübü Bizim Evde

Cumartesi günü kitap kulübümüz bizim evdeydi. Yılbaşına yaklaştığımız için, konuyu bununla ilgili düşünmüştüm. Pinterest'ten yumurta kartonundan yapılabilecek aktivitelere bakarken, buradaki harika yılbaşı ağacını gördüm. Gerekli malzemeleri temin ettikten sonra, masamızı hazırladık ve misafirlerimizi beklemeye başladık.



Önceden tek tek kesip, uçlarını düzelttiğim 10'ar adet yumurta kartonunu boyadık. Daha sonra bu kartonları, aşağıya bakacak şekilde ortalarından çöp şişe dizdik. Kırmızı seramik kaselerimize oyun hamurlarını elimizle sıkıştırarak oturttuk. Çöp şişe dizili, boyalı kartonlarımızı hamurun ortasına oturttuk. Ardından pullarla, simli yapıştırıcılarla, çıkartmalarla süsledik. En tepesine yapıştırmak üzere renkli karton parçalarına yıldız şekli çizip önceden hazırlamıştım. Bunlardan her çocuk ikişer tane kesti ve çöp şişin en üst kısmında açık kalan kısmına iki taraflı yapıştırdı. Sonuçlar aşağıda:


Gelen herkesin eline sağlık :)

Aktiviteden sonra Fındıkkıran kitabını okuduk.



Kitap Kulübümüz Onur'larda

Artık kulüpteki çocuklar 5 yaşında. Yaptığımız aktiviteler de buna göre zorlaştı.
Bu sezonun ilk kulüp etkinliği 29 Kasım 2014'te Onur'un yani Emine'lerin evindeydi.
Emine bizlere ayakkabı bağlama etkinliği hazırlamış.
Çocuklar biraz da bizim yardımımızla etkinliği tamamladılar.
Ardından çocuklar çorba içtiler, bizler de çayla birlikte Emine'nin bizler için hazırladığı çok lezzetli yiyecekleri yedik. Sonra Nihal çocuklara "Zeynep'in kırmızı çizmeleri" kitabını okudu.
Derin bu kitabın etkisinde öyle uzun süre kaldı ki, bana sürekli kitabı anlatıp durdu günlerce...