5 Ekim 2013 Cumartesi

Pop Kek - Cake Pop - Lolipop Cake

Bu minik kekleri ilk gördüğümde bayıldım. Kardeşim Tchibo'dan pop kek makinesini alınca, Derin'in doğum gününe yapalım dedim ve tarif aramaya başladım. Mutfak Sırları'ndaki tarifi yaptık.

Kekleri pişirirken, bir yandan çikolataları benmari usulü eritmek gerekiyor. Mutfak Sırları Nilay'ın dediği gibi pişmiş keklere pop kek çubuğunu batırmadan önce çikolataya batırmak gerekiyor. Bu sayede çubuk keke yapışıyor ve süsleme esnasında da kolaylık sağlıyor.

Doğrusu, tek kişi yapmak biraz zor, hele de ilk kez yapıyorsak. İlk başta kardeşim yardım etti, sonra evine gitmesi gerekti ve akşamın 9'unda arkadaşım Nilay'ı çağırdım. Sağolsun yarım saate geldi, birlikte bitirdik. 

Çikolata konusunda uyarı : Önce birkaç farklı markanın bitter ve sütlüsünü eritmeye çalıştım. Fakat bir süre sonra topaklanmaya başladı. Sonra başka bir kapta beyaz çikolata eriteyim dedim, saatlerce erimedi, sonra erimeyen beyaz çikolatayı da bitter-sütlü karışımına kattım ve sonuç korkunç oldu. Tamamını çöpe atıp yeni baştan bitter çikolata aldık. Bu sefer farklı marka kullanmadan sadece Nestle bitter çikolata erittik. Çok güzel oldu. 




2 yorum:

  1. Merhaba,tchibo dan cake pops makinesi aldim ama henuz kullanmadim.Cunku plakalar cikarilip temizlenmiyo sanirim,canim sıkıldi..Siz memnun musunuz acaba?Tesekkurler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla yapismadigi icin cok kirlenmedi. Temizlemesi cok zor olmadi yani :)

      Sil