23 Kasım 2013 Cumartesi

Pırtlatan Bal - Şehir Tiyatroları Çocuk Oyunu

Aziz Nesin'in bu güzel oyununu Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izedik. O sahneyi çok sevdim ben. Çok eğimli. En arkadan bile rahat izlenir. Biz en öndeydik, o ayrı :)) Müziklerle çok eğlendik. 7+ yaş ama 3 yaşında götürdüm. Belki 7 yaşına gelince bir kez daha götürürüm. 7+ yaş oyunları genelde 2 perde oluyor ve ara veriliyor. Küçük çocuklar için bu ara dezavantaj. Çünkü arada konsantrasyonları dağılıyor, hatta oyunu bitti sanabiliyorlar. Sahneye fırlıyorlar vs. O nedenle Derin'i bu oyuna bir kez daha götürmek isterim.

PIRTLATAN BAL
Yazan: AZİZ NESİN
Yöneten: HAŞMET ZEYBEK
Dramaturgi: GÖKHAN AKTEMUR
Koreografi: HAMİT ERENTÜRK
Müzik: DENİZ NOYAN
Sahne Tasarımı: EMRA ALBAYRAK ŞAHİN
Işık Tasarımı: MURAT SELÇUK
Kostüm Tasarımı: CANAN GÖKNİL
Efekt: METİN KÜÇÜKYILMAZ
Yönetmen Yardımcısı: NUR SAÇBÜKER-MERT TURAK-EMRE NARCI
Süre: 2 PERDE / 1 SAAT 30 DAKİKA
Oyun Yaşgurubu: 7 + YAŞ GRUBU
OYUNCULAR
CEYSU AYGENCİHAN KURTARANDERYA KEYKUBATHAMİT ERENTÜRKMEHMET SONER DİNÇMERT AYKULMURAT GÜREÇ,MURAT ÜZENNUR SAÇBÜKERSERKAN BACAKŞENAY BAĞŞEYDA ARSLANYEŞİM MAZICIOĞLUZEYNEP GÖKTAY DİLBAZ
KONUSU
Türk ve Dünya Edebiyatı'nın önemli isimlerinden Aziz Nesin'in yazdığı "Pırtlatan Bal", çocuk klasikleri arasında hâlâ vazgeçilmez bir yerde duruyor. Hastalanan torununa bal bulabilmek için uğraşan Nine'nin çaldığı tüm kapılar yüzüne kapanmıştır. Yoksullara faizle borç veren Paracı'nın uşağı Şakşak'la Nine pazarda karşılaşırlar. Şakşak, cimri efendisinden korktuğu için Nine'ye bal vermez. Bir de üstüne onunla alay etmeye başlayınca, Nine "Her kim bu baldan yerse pırt pırt pırtlasın" diye bir dilekte bulunur. Yoksulları görmezden gelip bencillik edenlerin başına neler geldiğini, Yönetmen Haşmet Zeybek'in köy seyirlik motiflerle sahneye aktardığı bu masalda izleyeceğiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder