26 Nisan 2011 Salı

Bir Fıstık Başımıza Neler Açtı...

Normalde böyle şeyleri blogta pek anlatmıyorum ama, bloga gelip okuyanların, ya da arama motorlarında arayanların ulaşıp, aklında kalsın ve lazım olursa diye anlatayım dedim.

Derin 10 aylıktan itibaren her türlü yararlı şeyi yiyip içen bir çocuk. Bir akşam kuzenimin doğum gününe gittik. Gider gitmez sehpada duran kuruyemişlerden yemeye başladık hep birlikte. Derin de tabii...Daha ilk fıstığı ağzına atmasıyla birlikte , artık konuşmaya mı çalıştı kucaktan inmeye mi çalıştı, o sırada nefes almış olmalı ki, tıkandı. Bir anda mosmor oldu, hemen ters çevirdik, sırtına vurduk, elimizi ağzına sokup büyük parçaları çıkardık.  Kendine geldi, ama sürekli ağlayıp öksürmeye devam etti. Belki bir saate yakın bir süre öksürdü aralıklı olarak. Bu arada hırıltılı nefes aldığını fark ettik. O gece eve döndük. Uyurken Derin’in yine hırıltılı nefes aldığına dikkat ettim. Sabah olunca doğru kendi doktoruna götürdük. Ama Derin doktorunu görür görmez ağlayıp kendini paraladığı için, kadıncağız tam olarak duyamadı. Bir gün daha bekleyelim, ertesi sabah röntgen cektirip gelin dedi. Ama biz hırıltıyı duyuyorduk. Kayınpederimin çocukluk arkadaşı KBB doktoruna telefon ettik, durumu anlattık. Hemen Cerrahpaşa’ya götürüp muayene ettirmemizi, eğer hırıltı varsa zaman kaybetmemek gerektiğini ve orada bronkoskopi yaptırıp kaçan parçanın alınması gerktiğini söyledi. Apar topar Cerrahpaşa’ya gittik. İşlemlere başlarken, bizi acil vaka olarak aldılar. Hemen doktora muayene olduk, röntgeni şüpheli bulup başka doktora yönlendirdi. O da Derin’i dinledi, röntgene baktı ve acil bronkoskopiye karar verildi.  Bu arada böyle bir işlem yapılırsa diye ne olur ne olmaz, sabah 09:00dan itibaren su bile vermemiştik Derin’e. Tahliller, serumlar, operasyon öncesi prosedürden sonra kızımı ameliyathaneye teslim ettim. 40 dakika sonra çıktı. Sağ ana bronştan fıstık parçası çıkarmışlar. O gece hastanede kaldık. 4 çocuk aynı odada. Biri ağlar, biri susar, öteki başlar J Doktorlar gerçekten ciddi bir olay atlattığımızı söyledi. Bu çocuk bronkoskopisi de bir tek Cerrahpaşa’da varmış. (sonradan öğrendim de, GATA’da ve Zeynep Kamil’de de var). Tüm bu işlemler için hiçbir para ödemedik. Her şey çok hızlı gelişti ve çok şükür başarılı bir operasyonla biz olayı atlattık. Kimsenin başına gelmesin tabii ama, eğer böyle birşey gelirse başınıza veya duyarsanız, Cerrahpaşa’ya yönlenin derim ben.  Çocuk bölümü gayet temiz. Ama birşey sorunca çok kolay cevap alamıyorsunuz. Eğitim hastanesi olduğu için, doktorların hepsini vizitte görüyorsunuz, ama sorulara cevap vermiyorlar J

16 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Aynisi bloglardan belki tanirsınız, Sibel blogunun sahibi Sibel'in kızına oldu.Sibel, teyzemin torunu olur. Onlar ne yuttuğuna şahit de olmamışlar. Çocuk aylarca düdük gibi öttü. Doktor doktor gezdiler. Limonun başındaki dala birleştiği odunsu kısmı kaçırmış sağ bronşuna. İyi ki sertmiş yoksa orada eriyip akciğerde iltahap yapıp hayati tehlike oluştururmuş.İşini bilen bir doktor ahpabımızın teşhisi ile kurtuldu. Bronkoskopi ile aldılar. Şimdi maşallah güzeller güzeli bir genç kız. Hiçbir hasar kalmıyor merak etmeyin. Tekrar geçmiş olsun. Allah bağışlamış. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. @Nedret, çok teşekkürler. evet zaten bronkoskopinin ertesi sabahından itibaren çok iyi Derin. Hiçbirşey olmamış gibi. Hatta eskisinden daha hareketli ve yaramaz :))Çok şükür hızlı ve başaralı müdahele edildi :) Sizin akrabanız da ucuz kurtulmuş gerçekten...Allah korumuş çocuklarımızı :)
    @Gönül, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. İnsan geçti diye oturur, ihmal eder. İyi ki üzerinde durmuşsunuz. Aklımızda olsun.
    Ziyaretiniz için de çok teşekkürler:)
    Sevgiler
    Sibel

    YanıtlaSil
  4. Ben teşekkür ederim. Bir yorumuma bloguma girip son yazıma da yorum yapmışsınız. Bu yazıyı yazmamın sebebi de bu zaten. Akılların uzak da olsa bir köşesinde bulunsun.

    YanıtlaSil
  5. Çokk gecmiş olsun..İyiki olayın üzerine düşmüşsünüz..Ya gecti deyip önemsemesaydiniz..masesef öyle cerrahpaşa doktorları bilgi almak için cok çabalamanız lazım...

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Necmiye...Doktorlar öyle ama, yine de iyi doktorlar :)

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun doktorların gözden kaçırabileceği bir durum

    YanıtlaSil
  8. teşekkürler ada ve deniz :) Cerrahpaşadakiler bu tip olaylarda çok tecrübeli. Derin muayene olurken yine çılgınca ağladığı halde hırıltıyı duydular. Ve bir saat içinde hastanedeki çocuk bölümündeki tüm doktorlar bizi öğrendi. Sırayla gelip "fıstık yutan sen misin" diye Derin'i seviyorlardı :)

    YanıtlaSil
  9. face de sesiberin paylaştığı yazıdan gelip okuyunca üzüldüm şaşırdım ve sonucada sevindim .
    Çok geçmiş olsun. bu şekilde yaşanan özel bir durumu paylaşarak çok iyi etmişsiniz,herkesin okuması bilmesi gereken bir bilgi. teşekkürler canım.
    tekrar geçmiş olsun.sevgiler

    YanıtlaSil
  10. gerçekten mi? :) facebooka bakayım ben de:) bu arada amacım gerçekten böyle bir durumla karşılaşılırsa ne yapılması gerektiği bilgisini vermek. Yoksa özel hayatımdan hiç bahsetmiyorum blogumda...

    YanıtlaSil
  11. çok çok geçmiş olsun.. şoktayım hala aynı dikkati ben gösterir miydim? hırıltıyı dikkate alır mıydım? kızım ne yapardı milyonlarca soru dolaşıyor sanki şunada :((
    tekrar çok çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
  12. çok teşekkürler yasemin. siz de olsanız duyardınız hırıltıyı. Allah korusun, başınıza gelmesin. sevgiyle. :)

    YanıtlaSil
  13. off okurken içim bir tuhaf oldu.. ne zor çocuk yetiştirmek.. geçmiş gitmiş şükür.. ve ne iyi etmişsiniz de yazmışsınız..

    YanıtlaSil
  14. Büyük geçmiş olsun:(Verilmiş sadakanız varmış.Benim de kızım (şu an 6 yaşında)iki yıl önce hap içmişti ve neyseki bir şey olmadı:)

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler :) size de geçmiş olsun...

    YanıtlaSil